Rondleiding

Zin om een educatief en culturele wandeling door de Joodse wijk te maken? Sinds 2012 zijn wij een groot begrip in Nederland, België en ver daarbuiten. Honderden scholen, bedrijven, verenigingen, (reis)organisaties en dagjesmensen gingen u al voor met de Joods Antwerpen tour. Deze inspirerende beleving is een ideale manier om uzelf, vrienden, familie, collega’s, studenten of kerkgemeenschap te trakteren op een boeiende excursie!

Wij vertellen u graag alle ins en outs over onze wijk. De rondleiding is mede georganiseerd door Joden in Antwerpen waardoor u een echt kijkje achter de schermen zult krijgen met een synagoge bezoek waarbij u o.a. de bibliotheek en soeka (loofhut) zult gaan zien. Tijdens het gesprek mag u alles te weten komen over ons geloof, cultuur, en de Bijbelse feesten.

Geniet nadien van de warme gastvrijheid en culinaire gerechten bij een koosjer restaurant.

Praktische info en prijzen

 • Een wandeltocht circa 2 uur door de Joodse wijk met uitleg over het Joods leven, cultuur en geschiedenis. Op zaterdag en Joodse feestdagen gesloten.
  max +- 20 personen per groep/gids.
  PRIJZEN VOOR SCHOLEN OP MAAT
 • Optie: Mogelijkheid tot synagoge bezoek met uitleg over het Jodendom en gelegenheid om hierover vragen te stellen aan een lid van de orthodoxe Joodse gemeenschap.
  30 minuten 45 euro tot 10 personen – vanaf 10 personen 4.50 euro p.p. 
  60 minuten 70 euro tot 10 personen – vanaf 10 personen 7 euro p.p. 
  90 minuten 90 euro tot 10 personen – vanaf 10 personen 9 euro p.p. 
  PRIJZEN VOOR SCHOLEN OP MAAT
 • Optie: Mogelijkheid om na de rondwandeling bij Beni Falafel een lichte snack te nuttigen zoals een falafel broodje.
 • Optie: Mogelijkheid tot lunch of diner in het Jiddisch restaurant Hoffy’s met uitleg van de chef kok over de koosjere keuken, gerechten en spijswetten.
  Prijs: 3-gangen diner met bronwater vanaf 35 euro p.p.
  Mogelijkheid om lekkere gerechten mee te nemen uit de traiteurtoog.
 • Nadien kunt u op eigen gelegenheid de Joodse winkeltjes en de diamantwijk bezoeken.

*Na aftrek van de onkosten gaat het bedrag voor de rondleiding naar een liefdadigheidsorganisatie voor hulpbehoevenden in deze wijk.

Fotografie

Pictures made by 'Rovenko Photography' www.rovenko.com