Over ons

Wij zijn een non-profit organisatie die in 2012 is opgericht vanuit een diversiteit aan vrijwilligers. Een team bestaande uit (orthodoxe) Joodse mensen en christenen met een hart voor het land van de Bijbel, Israël.

Visie

Een brug slaan tussen het Joodse volk in Antwerpen en de verschillende groepen nationaliteiten, organisaties en gemeenschappen.

Doel

  • Bevorderen van wederzijdse vriendschap tussen gemeenschappen.
  • Het leren kennen van de wegen die de Eeuwige bereid voor Zijn volk.
  • Een impuls geven aan deze prachtige wijk ‘Het Jeruzalem van het noorden”.
  • Financieel ondersteunen van projecten in de Joodse wijk voor hulpbehoevenden.
  • Voorlichting geven over het volk van God zodat er meer compassie en begrip ontstaat voor het Joodse volk en de muren van vooroordelen en antisemitisme worden neergehaald.

Steun vanuit vriendschap:

Wees betrokken bij Joods Antwerpen door:

Mee te gaan met een excursie: Een ideale manier om uw betrokkenheid met de Joodse gemeenschap te laten zien is om uzelf, vrienden, familie of (kerk)gemeenschap te trakteren op een boeiende rondleiding.

Vrijwilliger te worden: Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die hun talenten op verschillende manieren willen inzetten. Denk aan stadsgidsen, grafisch vormgevers, of om deel te nemen aan marketing/promotie acties.

Bidden voor ..: Wilt u uw betrokkenheid met de Joodse gemeenschap laten klinken in uw gebed? Dan is de gebedswandeling iets voor u!